Leerhuisavond Ontmoetingshuis Moderne Devotie

Evenement
Datum: dinsdag 30 oktober 2018 18:30 - 21:30

Locatie: Het Vliegende Paard, Voorstraat 17-19, 8011 MK, Zwolle

Ds Henk de Jong spreekt over Vincent van Gogh en de Navolging van Thomas a Kempis. Ds. Henk de Jong (1950) was jarenlang predikant van de Hervormde Gemeente Windesheim (PKN) nabij Zwolle. Hij is een kenner van de Moderne Devotie en hij verdiepte zich in het leven van Vincent van Gogh.

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie probeert op een laagdrempelige manier de ontmoeting tussen thema’s uit de Moderne Devotie en de deelnemers onderling tot stand te brengen. Korte teksten uit de 'Navolging van Christus' van Thomas a Kempis vormen hierbij de rode draad.
In 2017 is het Ontmoetingshuis Moderne Devotie van start gegaan. In het seizoen 2018 - 2019 gaan we verder met onze tweewekelijks bijeenkomsten op dinsdagavond. De avonden worden gehouden in de bovenzaal van studentencafé Het Vliegende Paard (Voorstraat 17-19 8011 MK ZWOLLE), in de consistorie van de Grote kerk en in 2019 ( nadere aankondiging volgt) in de Theodorakapel, gelegen in de Zwolse wijk Kamperpoort.
Houdt de website in de gaten voor nieuwe informatie!
Periodiek nodigen we een spreker en kenner van de Moderne Devotie uit. We beginnen om 18:30 uur met een maaltijd en sluiten om 21:30 af met een korte viering. Dit zijn de zogenaamde leerhuisavonden.
Kosten per bijeenkomst zijn €7,50 inclusief de warme maaltijd. Aanmelden en betalen graag via de website, uiterlijk het weekend voor de datum waarop de bijeenkomst plaats vindt versturen.