BSGMD - Bibliotheek van de Spiritualiteit en Geschiedenis van de Moderne Devotie is een verzameling copieën van artikelen over de Moderne Devotie. Deze verzameling loopt tot 2000, daarna raadpleegt men het Bibliographie du Moyen Age tardif van het IRHT.

In deze goudmijn zijn de meest curieuze en buitenissige pareltjes te vinden; denk bijvoorbeeld aan ‘Geerart Groote op Klarenbeek’, een gedicht in vier coupletten van vier regels over het verblijf van Geert Grote in Monnikhuizen van de hand van R.H. Graadt Jonckers, dat in 1867 verscheen in de Geldersche Volks-almanak.

Op dit moment wordt deze verzameling, die zo’n slordige 250 ordners omvat, gedigitaliseerd, en de artikelen komen dan als pdf beschikbaar. Het is de bedoeling deze goudmijn voor collega-onderzoekers beschikbaar te stellen, over een methode waarop dit kan gebeuren zonder dat er copyright problemen ontstaan wordt op het moment nagedacht. Ieder die een artikel zoekt over een bepaald onderwerp kan zich tot mij richten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .